iOS 7, tretjič

Nadaljnja opažanja po dveh dneh uporabe. Ikon se ne bom dotikal. Barvnih kombinacij… tam, kjer mi omejujejo ali otežujejo delo. Takole…

Ko imam lock screen poln notificationov, mi prosim omogoči, da jih posamično ali pa vse hkrati izbrišem. To naj pomeni tudi da ni več badgeov in da so izginili iz Notification centra. Če to lahko naredič cross-devices, prosim naredi še lokalno. Fading starih obvestil je kul!

Ko na lock-screenu poskušam dati predvajanje glasbe bolj naglas, si ta to večinoma interpretira kot željo po “slide to unlock”, kar je fail.

Presenetil si me… ko v Control Centru klikneš na naslov skladbe, ki se izvaja, odpreš Music.app.

Še vedno mi ni jasno, kako to da v Calendaarju ne vidim na katere dni imam kake opravke. Sploh tiste all-day. Ja, kul, bodi minimalističen, puritanski, lots-ow-white-space, krasno. Ampak ne na račun tega, da mi ne omogočiš prikaza informacij! Koledar je zato, da je počečkan! Da pove, kdaj moram biti na kaj pozoren.
Task tipa poišči fraj četrtek je sedaj neskončno neumen.

Location services sem za vse sistemske servise izklopil, baterija je sedaj malo zdržljivejša. Po občutku to služi kvečjeu applu, ne meni.

Od aplikacij sem naletel na težavo pri Any.DO, ki se pogostokrat sesuje, pa iskanje mailov v Sparrow je grafični fuckup, ko… kontrole preprosto izginejo in je potrebno app enostavno killat. Ostalega nisem še pretirano preizkušal, priznam.

Mail.app mi v gmail accounti ne ponudi opcije arhiviranja sporočila. Pass.

Ko med klicem klikneš na “speaker” ali kaj podobnega, se je to včasih lepo videlo označeno z modro barvo… sedaj dobi tekst funkcije sivo podlago. Bljak od vidnosti.

Nimam pojma, kako Siri naročim, da vklopi 3G. Če rečem 3G, mi ponuja Cellular data. Ampak to bo verjetno rešil striček gugl.

Okoli ostalih sprememb… imam pozitiven občutek, da rešujejo marsikaj. Ostalo pa… tipično po Appleovsko. Make them suffer, be late for a year, they’ll appreciate it more.

Leave a Reply